=> Muziekgeschiedenis  klassiek

Wil je meer over de geschiedenis van de klassieke muziek weten? Laat je onderdompelen in onze cursus muziekgeschiedenis! Met een schat aan klank- en beeldmateriaal doorkruisen we de muziek van de middeleeuwen tot nu, van JosquinDesprez tot ArvoPärt, van Bach tot Zappa, van Mozart tot Stravinsky... Bij elk tijdperk zoeken we hoe de componisten de cultuur en de leefwereld van hun tijd verklankten.
In deze cursus wordt gespreid over 3 jaar een fascinerend chronologisch overzicht van de hele muziekgeschiedenis gegeven. Luisteren naar muziek staat daarbij centraal. 

In schooljaar 2021-2022: van hoogromantiek tot hedendaagse klassieke muziek
Leraar is Gerrit Valckenaers, musicoloog, muzikant en muzieksamensteller van programma's als Valckenaers & Vanhoudt en Late Night op Klara.  

 

=> Muziekgeschiedenis  jazz

De jazzgeschiedenis is, hoewel wat korter, minstens even boeiend! Expert in huis? Arne Van Coillie vertelt op geheel eigen wijze over zijn passie: jazz! Geen naam laathij achterwege, geen must-hearluisterfragmentonbeluisterd

 

=> Muziekcultuur 

100 Meesterwerken'In de cursus Muziekcultuur '100 Meesterwerken' gaan we elke les in op één meesterwerk uit de klassieke muziek, van Don Giovanni tot Die Winterreise, van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Niet chronologisch, maar in een steeds verrassende ontdekkingsreis langs bekende en soms minder bekende pareltjes. We situeren het werk in zijn tijd en beluisteren een belangrijke uitvoering. We proberen ook maandelijks samen een klassiek concert bij te wonen.  

Leraar is Gerrit Valckenaers, musicoloog, muzikant en muzieksamensteller van programma's als Valckenaers & Vanhoudt en Late Night op Klara.  

 

=> Duur

2 uren per week gedurende 3 jaar

Geen toelatingsvoorwaarde

Je kan het losstaand volgen

Account