In de optie jazz ligt de focus op improvisatie en groove. 

Je volgt les bij een vakspecialist binnen de jazzmuziek en aanverwante stijlen: swing, blues, bossa nova, funk, fusion enz. Je speelt in een combo waar je leert hoe je een partij voor jouw instrument maakt aan de hand van een leadsheet met akkoorden en melodie. De focus ligt hier meer op creatie, interactie, samen grooven en swingen, experiment en improvisatie.  Theoretisch verdiep je je in de kennis van harmonie in de jazzmuziek en aanverwante stijlen.  

Je volgt  1 uur instrument bij leerkracht jazz – 1 uutheoretisch vak: jazzlab – 1 uur  jazzcombo per week.  

> Instrumenten

Jazz basgitaarof contrabas 

Jazz drums 

Jazz gitaar 

Jazz koper (trombone, trompet, hoorn, tuba) 

Jazz piano

Jazz saxofoon(sopraan, alto, tenor ,bariton, klarinet, fluit) 

Jazz zang  

=> Theoretisch vak

Jazzlab is een verplicht groepsvak in de optie jazz gedurende 3 jaren. Hier krijg je de basis van jazzakkoorden, toonladders en vormschema’s om mee aan de slag te gaan bij het improviseren in de ensembles. In het derde jaar krijg je een beknopt overzicht van de jazzgeschiedenis. Verder biedt het je een uitgebreide kijk op alle aspecten van de jazzmuziek en wordt je een jazzmuzikant met kennis van zaken.  

=> praktische vak

Jazzcombo: Je leert samenspelen met piano, gitaar, bas, drums , blazers en zang in een combo. Je leert werken met arrangementen en leadsheets. Je leert improviseren en soleren over de vorm van de muziekstukken. Je leert je eigen partij maken. Samen met de andere muzikanten leer je verschillende soorten grooves en ritmes ontdekken en ontwikkelen. 

=> leerkrachten jazz swing blues

Ons leerkrachtenteam bestaat uit creatieve professionele muzikanten die stuk voor stuk regelmatig op de Belgische en internationale jazzpodia te vinden zijn. Onze leerlingen vormen onderling een hechte jazz community. Ze inspireren elkaar en moedigen elkaar aan in de klas en op het podium.
zang jazz bij Kim Versteynen www.kimversteynen.com
piano jazz bij Arne Van Coillie www.arnevancoillie.be
gitaar jazz bij Tim Finoulst www.timfinoulst.com

Ben je benieuwd hoe dat er allemaal uitziet en klinkt?
Neem een kijkje op: https://www.facebook.com/jazzopleidinghasselt/contrabas en elektrische bas bij Flor Van Leugenhaeghe https://www.facebook.com/coolbass1000  
drums en slagwerk jazz bij Gert-Jan Dreessen https://www.facebook.com/dreessen.gertjan  
saxofoon (en houtblazers) jazz bij Mylène Schrijen https://www.facebook.com/godmiljaarnoggeweg  
koper jazz (trompet, trombone, bugel, ...) bij Tim Daemen www.timdaemen.com

Je kan je zelfs apart inschrijven voor de cursus jazzgeschiedenis bij Arne Van Coillie.

Met specifieke vragen kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 
Account